sovata sovata Sovata Sovata Sovata
lacul ursu sovata lacul ursu sovata danubius hotel sovata zilele lacul ursu sovata partie de schi sovata
 
romanian
hungarian
   
Home
galeria
sovata
ajanlo
contact
cazare sovata
 

Sovata

Se așează la poalele munților Gurghiului la o altitudine de 436-610 m de la nivelul mării. Este paradisul celor dornici de odihnă sau bolnavilor care urmează tratamente. Pădurile înconjurătoare asigură un aer proaspăt și plin de oxigen iar numărul ionilor negativi prezenți în aer și caracterul său sărat au un efecte calmante și înviorătoare.

Lacul Ursu

Lacul Ursu este tezaurul Sovatei. Este unic în Europa dar este încă o întrebare deschisă dacă mai există undeva în lume un lac cu proprietăți asemănătoare. Valoare sa neprețuită constă în caracterul lui heliotermic, sărat și balneoclimateric. Este înconjurat de un peisaj pitoresc la o altitudine de 502 de m.

Turism balneo-climateric

Sovata a dispus de baie balneară oficială încă din a doua parte a secolului XIX. Prima purta numele Gera, era alimentată din izvoarele sărate din Sovata. Aici s-au tratat cu succes 21 ! de boli printre care boli reumatismale, ginecologice, respiratorii și neuronale. După 1990 baza de tratament devine un centru turistic balnear și climateric iar la începutul anilor 2000 se privatizează și se reconstruiește, renovează. În zilele noastre aici au loc tratamente prin cele mai performante și moderne mijloace dând un nou avânt turismului balneoclimateric din Sovata.

cazare sovata
cazare sovata